پایگاه اطلاع رسانی کاروان ۲۵۰۱۳ لبیک حج- شهرستان بانه

لبیک اللهم لبیک لبیک لاشریک لک لبیک ان الحمد و النعمه لک والملک لا شریک لک

پایگاه اطلاع رسانی کاروان ۲۵۰۱۳ لبیک حج- شهرستان بانه

لبیک اللهم لبیک لبیک لاشریک لک لبیک ان الحمد و النعمه لک والملک لا شریک لک

تصور مهلت برای جبران گناه ، خود عامل غفلت است

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در جمع کارکنان و کارمندان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج وزیارت در ادامه مبحث غفلت انسان از خود و خدای خویش و آسیب هایی که در این رهگذر متوجه او می شود، به ایراد سخن پرداخت و در این سخنرانی به برخی از علل و عواملی که در زندگی انسان سبب غفلت می شوند اشاره کرد.

شهوات و هواهای نفسانی
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت  یکی از عوامل غفلت انسان را مساله شهوات و خواسته های نفسانی فرد دانست و اظهار داشت : انسان گاهی به دلیل تحریک غرائز گرفتار گناه شده  و از یاد خدا غافل می شود در نتیجه گرفتاری ها و آسیب های فراوانی را متوجه خود می سازد.
وی آسیب های ناشی از غفلت را متوجه هر دو بعد زندگی دنیوی و اخروی انسان عنوان کرد و افزود : گاهی انجام یک عمل نادرست از سوی انسان سبب می شود که زندگی فرد تباه شود ، در روایتی از امام علی (ع) امده است:  "به یاد بیاورید ان هنگامی را که لذت ها سپری شده اما تبعات و عواقب این لذت برای شما باقیمانده است .
این مقام مسئول غفلت از یاد خدا را عامل ارتکاب به گناه دانست و اظهار داشت: منشاء غفلت از یاد خدا هواهای نفسانی است . خداوند از ما خواسته است از هواهای نفسانی پیروی ننموده و آن را کنترل کنیم تا به تقوا دست یابیم و از آسیب غفلت مصون بمانیم.
تصور مهلت برای جبران گناه
سرپرست حجاج ایرانی افزود: مساله دیگر ی که در این جا باید به آن توجه شود "مساله مهلتی است که خداوند برای جبران گناه و توبه  به انسان داده است". ممکن است افراد چنین تصور کنند زمان و فرصت زیادی برای توبه و جبران گناه در اختیارشان قرار دارد و به این ترتیب مرتکب گناه شوند و جبران آن را به آینده موکول کنند.  درست مثل فروشنده مواد مخدر که اگر از او بپرسند تو که می دانستی در حال انجام جرم سنگینی هستی که عواقبی همچون زندان و اعدام برای تو در پی دارد ؛ پس چرا مرتکب چنین کاری شده ای؟جواب اکثر این افراد این است : می خواستم همین یک بار انجام بدهم و دیگر مرتکب ان نشوم !!
وی در ادامه تصریح کرد: همین که فرد احساس می کند مهلتی برای جبران معصیت برای او وجود دارد سبب غفلت می شود . هیچ کس از اینده خود باخبر نیست نمی داند چه هنگام از دار دنیا می رود. چون از این مساله آگاه نیست بنابر این فرصتی برای جبران گناه نخواهد داشت .
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: در روایات آمده است"اگر انسان کار خوبی انجام داد همان موقع به فرشتگان مقرب دستور داده می شود که آن را در نامه عمل او بنویسند و لی اگر مرتکب گناهی شد، خداوند دستور داده که برای مدتی این خطا و اشتباه را در نامه عمل فرد ننویسند شاید او توبه نماید و اگر فرد توبه نمود چیزی در نامه عمل او ثبت نمی شود.
 وی تاکید کرد: در روایات امده است اگر انسان مرتکب گناهی شد ، بلافاصله باید استغفار کندچون معلوم نیست انسان برای جبران گناهانش مهلتی داشته باشد.این که ما فکر می کنیم مهلت داریم خود عامل غفلت است .قدرت و ثروت دو عامل غفلت انسان
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر،  یکی دیگر از عوامل غفلت انسان را "قدرت " دانست و در این باره اظهار داشت: قدرت نیز ممکن است انسان را از یاد خدا غافل کند. مثلا برخی افراد وقتی که سمتی به انها داده می شود، احساس می کنند  که همه چیز در اختیار آنهاست و حقوق مردم را پایمال می کنند ولی روزی که مرگ گریبان آنها را می گیرد ، تازه می فهمند که چه مصیبت بزرگی گریبانگیرشان شده است و باید جوابگوی رفتار ها و اعمال نادرست خود باشند .انسان باید بداند که همیشه بر سر قدرت نیست . این مساله را کسی مانند امیر المومنین علی (ع) به درستی درک نمودو به دنیا خطاب کرد برو و دیگری را بفریب .لذا برخورد ایشان با مساله قدرت هیچ گاه با غفلت همراه نبود و در نقطه مقابل، فردی مانند فرعون در برابر قدرت دچار غفلت شده و ادعا می کند انا ربکم الاعلی .
وی در بخش دیگری ازسخنان خویش به مساله ثروت اشاره و از آن به عنوان یکی دیگر از عوامل غفلت انسان یاد کرد و افزود : ثروت هم گاهی موجب غفلت انسان می شود. برخی افراد فکر می کنند که با پول و ثروت می توان همه چیز را به دست اورد و در زندگی همه مشکلات را با پول و ثروت می توان حل  و فصل کرد. ولی این افراد نیز دچار غفلت شده اند .مثلا شخصی تجارتخانه بزرگی دارد و کاخ ها و ساختمان های بسیاری در اختیارش است ولی با یک آتش سوزی و یا زلزله تمام دارایی او از بین می رود و دیگر چیزی در اختیارش نیست. 
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: قرآن خطاب به انسان می فرماید  شما مالک چیزی نیستید  چیز هایی که در اختیار شماست، امانتند و اگر مالک آنها بودید باید می توانستید حفظشان کنید و یا با خود ببرید. پس این غفلت بزرگی است که انسان فکر کند می تواند چیزی را برای خود حفظ نماید.  قارون وقتی که ثروتمند شد  دچار غفلت گردید و به عذاب الهی گرفتار شد .
وی تصریح کرد : دین مبین اسلام همه چیز را برای ما تبیین کرده است . باید توجه داشته باشیم گرفتار غفلت نشویم . ما انسان ها نیازمند موعظه و پند و اندرز یم تا هر از گاهی ما را به خود اورد .گاهی بدون این که متوجه شویم به سمت تباهی پیش می رویم و باید کسی به انسان هشدار دهد که به کجا می رود ؟ و قرآن خطاب به انسان می گوید: یا ایها الانسان ما غرک بربک الکریم : ای انسان چه چیز تو را این چنین نسبت به پروردگارت گستاخ کرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.