پایگاه اطلاع رسانی کاروان ۲۵۰۱۳ لبیک حج- شهرستان بانه

لبیک اللهم لبیک لبیک لاشریک لک لبیک ان الحمد و النعمه لک والملک لا شریک لک

پایگاه اطلاع رسانی کاروان ۲۵۰۱۳ لبیک حج- شهرستان بانه

لبیک اللهم لبیک لبیک لاشریک لک لبیک ان الحمد و النعمه لک والملک لا شریک لک

دلایل کاهش سهمیه حج تمتع عنوان شد

اعزام زائران حج تمتع درحالی از مهر ماه آغاز می‌شود که سهمیه ایران نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و برخی مسئولان مرتبط تنش‌های سیاسی و ساخت‌وسازهای مکه و مدینه را از دلایل کاهش سهمیه تمتع عنوان کرده‌اند. ...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وابسته به بعثه مقام معظم رهبری به نقل از فارس، اولین کاروان حج تمتع ۴ مهر ماه به عربستان اعزام می‌شود. آمار زائرانی که امسال به تمتع مشرف می‌شوند ۷۵ هزار نفر اعلام شده است در حالی که سال گذشته بیش از ۹۰ هزار نفر از مردم کشور به حج تمتع اعزام شدند.

برخی از مسئولان مسائل سیاسی و برخی دیگر مسائل عمرانی و ساخت‌و‌سازهایی که در شهرهای مکه و مدینه در حال انجام است را از دلایل کاهش سهمیه حج تمتع ایران و برخی از کشورهای اسلامی بیان کرده‌اند.

علاوه بر کاهش سهمیه زائران اعزامی به حج تمتع، امسال طبق شنیده‌ها ۴۰ درصد از سهمیه عوامل اجرایی که هر سال به حج تمتع اعزام می‌شدند نیز کاهش پیدا کرده‌ است.

سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران سال گذشته توانست با رایزنی‌هایی که انجام داد از سهمیه استفاده نشده برخی کشورها برای اعزام زائران به تمتع استفاده کند اما امسال به دلیل مخالفت مسئولان وزارت حج عربستان تا کنون این امر محقق نشده است.

کاهش سهمیه تمتع مسئله سیاسی است

مرتضی حسینی؛ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی  در باره علت کاهش سهمیه ایران در اعزام زائران به حج تمتع به خبرنگار جامعه فارس می‌گوید: سران عربستان وقتی می‌بینند ایران در منطقه موفق است نگران هستند، بنابراین آنها  همگام با آمریکا حرکت‌هایی را نشان می‌دهند و تنها جایی که گاهی از آن نقطه به ما فشار می‌آورند موضوع حجاج است.

وی اعتقاد دارد: مسئولان عربستان در این زمینه گاهی آمار را کم می‌کنند و یا در زمان ورود حاجیان ایرانی آنها را در فرودگاه‌ مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند و احساس می‌کنند شاید به این وسیله بتوانند زهر خودشان را بریزند.

حسینی به کاهش سهمیه زائران حج تمتع در سال جاری اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ این مسئله ریشه در مسائل اقتصادی و سیاسی‌ دارد.

کاهش سهمیه حج تبعات منفی زیادی خواهد داشت

ایرج ندیمی، عضو فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی معتقد است که کاهش سهمیه حج تمتع تبعات منفی مختلفی به‌همراه خواهد داشت.

وی در این باره می‌گوید: یکی از پیام‌های منفی کاهش سهمیه تمتع این است که اگر کسانی که مستطع هستند امکان تشرف پیدا نکنند از جهات مختلف سنی ممکن است مشکلاتی برایشان پیش بیاید و این امکان از آنها گرفته شود، بنابراین برای جامعه مستطیع از جهت امکان رفتن به حج مشکل بوجود خواهد آمد.

این نماینده مجلس ادامه می‌دهد: کاهش آمار زائران به لحاظ اجتماعی و سیاسی پیام خوبی ندارد زیرا تحلیل می‌شود که حتما موانعی ایجاد کرده‌اند و ما به عنوان مسئول نتوانسته‌ایم گره‌گشای کار باشیم.

ندیمی می‌گوید: بعد از بازگشایی مجلس قطعا در راستای این موضوع با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین آن و رئیس سازمان حج و زیارت مذاکره خواهیم کرد تا مسئولان در این زمینه وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.

جدای از مسائل سیاسی که یکی از دلایل کاهش سهمیه حجاج از سوی برخی نمایندگان مجلس بیان شده است، اما مسئولان سازمان حج و زیارت نظر دیگری در این رابطه دارند. آنها اجرای طرح هادی در شهرهای مکه و مدینه که برای افزایش جمعیت در سال‌های آینده است را مهمترین دلیل کاهش سهمیه امسال حج تمتع عنوان کرده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود تا ۴ سال کاهش سهمیه داشته باشیم

معاون حج سازمان حج و زیارت در ادامه به دلایل کاهش سهمیه تمتع امسال اشاره می‌کند و می‌گوید: سال گذشته از ایران ۹۴ هزار نفر به حج تمتع اعزام شدند. همچنین کشورهایی که سهمیه حج داشتند ولی از سهمیه خودشان استفاده نکردند، با رایزنی‌هایی که انجام شد توانستیم سهم کشورهای دیگر را پر کنیم که در این زمینه با مقامات سعودی به توافق رسیدیم و آن سهمیه را گرفتیم.

به گفته غلامرضا رضایی امسال به واسطه اینکه مسئولان عربستان سعودی می‌گویند که ما در مکه و مدینه به دلیل ساخت و سازی که برای حریم طواف داریم که در این راستا هتل‌های ضلع شرقی حریم را تخریب کرده‌اند نمی‌توانیم بیش از این پذیرای زائران باشیم.

وی به انجام طرح هادی در مکه و مدینه اشاره می‌کند و می‌افزاید: مسئولان عربستانی برای اجرای این طرح از ۱۸متخصص از ۱۰ کشور دنیا استفاده کرده‌اند که حمل و نقل، اسکان، محیط زیست و... از جمله محورهای طرح ‌هادی در مکه و مدینه است.

معاون حج سازمان حج و زیارت تصریح‌ می‌کند: اگر کشوری از سهمیه خودش استفاده نکند با توجه به نقشی که ایران در زمینه سیاسی و تحولاتی که در منطقه به وجود آمده داشته است، بعید می‌دانیم سهمیه کشورهای دیگری که نخواهند از آن استفاده کنند به ایران بدهند.

وی با اشاره به اینکه سرعت اجرای پروژه‌ها در مکه و مدینه بالا است، اضافه می‌کند: به دلیل ساخت‌وسازهای فعلی پیش‌بینی می‌شود بین ۳ تا ۴ سال دیگر این کاهش زائر را خواهیم داشت. به محض اینکه طرح هادی به پایان برسد مسئولان عربستان ظرفیت همه کشورها را افزایش خواهند داد.

با توجه به سفر اخیر محمود احمدی‌ نژاد به عربستان برای  شرکت در اجلاس مکه و همچنین برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در تهران که پسر پادشاه عربستان در این اجلاس حضور داشت، بهترین فرصت برای رایزنی افزایش سهمیه حج تمتع بود، ولی متاسفانه هیچ گفت‌وگوی رسمی مبنی بر افزایش سهمیه حج تمتع از سوی مسئولان سازمان حج و مسئولان وزارت امور خارجه برای ایران صورت نگرفته است.

پیرمردها و پیرزن‌های بسیار زیادی نیز در نوبت اعزام به تمتع هستند که اگر این کاهش سهمیه همچنان ادامه داشته باشد و یا به دلیل شرایط سیاسی موجود در منطقه سهمیه‌ها به بهانه‌های مختلف سران عربستان کمتر شود، مشخص نیست نوبت به این افراد می‌رسد یا خیر.

انتظار می‌رود  مسئولان سازمان حج و زیارت، وزارت امور خارجه و سایر مسئولان مرتبط موضوع افزایش سهمیه حج تمتع را جدی‌تر پیگیری کنند تا همانند سال‌های گذشته تعداد بیشتری از مردم به حج اعزام شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.