پایگاه اطلاع رسانی کاروان ۲۵۰۱۳ لبیک حج- شهرستان بانه

لبیک اللهم لبیک لبیک لاشریک لک لبیک ان الحمد و النعمه لک والملک لا شریک لک

پایگاه اطلاع رسانی کاروان ۲۵۰۱۳ لبیک حج- شهرستان بانه

لبیک اللهم لبیک لبیک لاشریک لک لبیک ان الحمد و النعمه لک والملک لا شریک لک

مادران مؤمنان

مادران مؤمنان
امهات المؤمنین (مادران مؤمنان) همسران پیامبر صلی الله علیه وسلم هستند وهمه مورد تجلیل واحترام امت می باشند و از آن جا که مادر مسلمین هستند بعد از درگذشت پیامبر صلی الله علیه وسلم با کسی دیگر ازدواج نکردند.

ommahat-al-momenin

امهات المؤمنین (مادران مؤمنان) همسران پیامبر صلی الله علیه وسلم هستند که تعدادشان یازده زن بوده است  که شش تا قریشی وچهار عرب (غیر قریشی) ویک غیر عرب بوده است، همسران قریشی پیامبر صلی الله علیه وسلم عبارت از:


1)    خدیجه دختر خویلد بن اسد بن عبدالعزیز بن قصی بن کلاب.
2)    عایشه دختر ابوبکر صدیق بن ابی قحافه.
3)    حفصه دختر عمر بن خطاب.
4)    ام حبیبه دختر ابوسفیان، اسمش رمله هست.
5)    ام سلمه دختر امیه بن سهیل.
6)    سوده دختر زمعه.
وامهات المؤمنین عرب که از قبیله قریش نیستند عبارت اند از:
1)    زینب دختر جحش بن رئاب بن اسد بن خزیمه.
2)    میمونه دختر حارث بن حزن ابن قیس بن غیلان الهلالیه .
3)    زینب دختر حزیمه بن حارث ابن قیس الهلالیه .
4)    جویریه دختر حارث بن ابی ضرار، از بنی مصطلق.
اما تنها همسر پیامبر صلی الله علیه وسلم که عرب نیست صفیه دختر حیی بن اخطب که از قبیله بنونظیر است.
اینها ازواج پیامبر صلی الله علیه وسلم ومادر همه مؤمنین اند وضمنا اولین زنی که پیامبر صلی الله علیه وسلم او را به همسری برگزید خدیجه بود و تا زمانی که خدیجه زنده بود پیامبر صلی الله علیه وسلم با زنی دیگر ازدواج نکرد. بعد از درگذشت خدیجه رسول اکرم صلی الله علیه وسلم در مکه با سوده ازدواج نمود وبعد از آن دو سال قبل از هجرت، عایشه را به عقد خویش درآورد، ودر سال دوم هجری بعد از واقعه جنگ بدر با ام سلمه ازدواج نمود، سپس حفصه را به همسری برگزید ودر سال سوم هجری زینب دختر جحش نیز در زمره همسران آن حضرت صلی الله علیه وسلم قرارگرفت، در سال پنجم هجری با جویریه ازدواج کرد ودر سال ششم هجری ام حبیبه نیز به امهات المؤمنین اضافه وبه شرف همسری پیامبر مفتخر گردید، بعد رسول اکرم صلی الله علیه وسلم با صفیه ومیمونه دختر حارث و سپس با زینب دختر خزیمه ازدواج نمود.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم با همسرانش با اخلاق خوب ومهربانی رفتار می کرد، وقتی که از عایشه پرسیده شد که اخلاق پیامبر صلی الله علیه وسلم با خانواده اش چگونه بوده است؟
گفت: اخلاق پیامبر صلی الله علیه وسلم از همه مردم بهتر بود، او ناسزا وسخن زشت به زبان نمی آورد، ودر بازارها فریاد وپرخاش نمی نمود، و بدی را با بدی پاسخ نمی داد بلکه گذشت می نمود و می بخشید .
ونیر عایشه گفت: او مانند یکی از شما مردان بود، که ا زنانش به خلوت می نشست، اما بهترین ومهربان ترین وخوش اخلاق ترین شوهری بود، همواره لبخند بر لبانش نقش می بست .
اینگونه رسول اکرم صلی الله علیه وسلم با بزرگواری ونرم خوئی با زنانش رفتار می نمود، همواره لبخند پرمهر وعطوفت آن حضرت صلی الله علیه وسلم بر چهره همسرانش، زندگی را برایشان زیبا می نمود، آنها نیز او را زیاد دوست می داشتند تا جایی که این محبت به رشک بردن وغیرت ورزیدن می انجامید. روایت است که یکی از همسران پیامبر صلی الله علیه وسلم بنام صفیه دختر حیی بن اخطب غذایی لذیذ می پزد و آن را در ظرفی برای پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرستد. عایشه نیز غذا آماده کرده ودر ظرفی می گذارد، ناگهان می بیند که غذای صفیه قبل از غذای او به پیامبر صلی الله علیه وسلم رسیده است، عایشه ظرف غذای او را به زمین می کوبد، ظرف می شکند و دوتکه می شود، پیامبر صلی الله علیه وسلم دوتکه ظرف را بر می دارد وبه همدیگر می چسباند و به اطرافیان می گوید: بخورید غیرت مادرتان جوش کرده است. بعد از صرف غذا رسول اکرم صلی الله علیه وسلم ظرف عایشه را برای صفیه می فرستد وظرف شکسته را درخانه عایشه نگهداری می نماید و می گوید: ((غذا در برابر غذا، وظرف در برابر ظرف)) .
عایشه متوجه می شود که بر اثر جوش غیرت ورشک بردن مرتکب چنین کاری شده است به پیامبر صلی الله علیه وسلم می گوید: ((کفاره کاری که کردم چیست؟ پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: ظرفی مانند همان ظرف وغذایی مانند آن غذا، اشتباه تو را جبران می کند)) . 
و رسول اکرم صلی الله علیه وسلم در خانه، کارهایش را خودش انجام می داد و همه کارها را برای زنان نمی گذاشت، گوسفند می دوشید، لباسش را می دوخت وبرای خود و همسرانش کار می نمود وچون وقت نماز فرا می رسید برای ادای نماز بلند می شد وخانه را به سوی مسجد ترک می گفت .
واین چنین زنان شریف ونجیب پیامبر صلی الله علیه وسلم در خانه پیامبر زندگی بسر کردند که تا زمانی او زنده بود کانون خانواده اش گرم و فضای آن را محبت پرکرده بود وزنان پیامبر صلی الله علیه وسلم احساس خوشبختی می نمودند، وبعد از درگذشت پیامبر صلی الله علیه وسلم همسران آن حضرت، صبر و قناعت را پیشه نموده وبه زندگی خود ادامه دادند.