به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاعرسانی حج به مکه مکرمه، حجتالاسلام والمسلمین منصور مظاهری، کارشناس پاسخگویی به مسائل شرعی بعثه مقام معظم رهبری در جلسه همفکری و هماندیشی کارکنان بعثه به تبیین اصطلاح فقهی «ردّ مظالم» پرداخت و با بیان اینکه بیشتر انسانها به ردّ مظالم مبتلا هستند، از آن به عنوان دِینی که بر عهده انسانها باقی است و باید پرداخت شود، یاد کرد.
وی با بیان اینکه ردّ مظالم، در اصطلاح فقها، بدهکاریها و دیونی است که انسان در طول حیات نسبت به مردم پیدا میکند و صاحبان آن مشخص نیستند، گفت: ردّ مظالم باید برای فقرا مصرف شود، اما شخص مستقیما نمیتواند آن را بدون اجازه بپردازد بلکه باید برای این کار بنابر احتیاط واجب از حاکم شرع اجازه بگیرد.
وی گفت: ردّ مظالم باید به عنوان مجهول المالک و مظالم عباد به فقیر صدقه داده شود، که براساس فتوای امام راحل و رهبر معظم انقلاب بین سادات و غیرسادات در مورد صرف در فقیر تفاوتی وجود ندارد.
یادآور میشود: مظالم عباد اصطلاحاً به اموال و بدهىهایى گفته مىشود که انسان از روى ظلم و بىعدالتى از بندگان خدا گرفته و نپرداخته است و حکم شرعى آن این است که اگر صاحب آنها را مىشناسد باید عین اموال را به آنها برگرداند و اگر عین تلف و مصرف شده، باید مثل یا قیمت آنها رابپردازد